Planting og stell av hortensia

Det engelske navnet på plantene - Hortensia - (Hydrangea - Snow ball Plant)

Hortensia, også kalt en kopp vann eller hortensia, er en av de blomstrende potteplantene. Hortensiaplanter kjennetegnes av blomstenes skjønnhet. De tilhører familien Fam.Saxifragaceae.


Hortensia

Hortensia

Hortensia


Hortensiablomster er store i størrelsen, finnes i sfæriske grupper, rosa eller blåhvite i fargen, og begerbladene er det som gir fargen på blomstene, ikke kronbladene, og bladene er mørkegrønne Hortensiaplanter blomstrer om våren.


Økonomisk betydning av hortensia:


1 - Blomstene er store i størrelse, sfæriske i formen, med en vakker utsikt.


2- Hortensiaplanter har tre farger: hvit, blå og rød eller rosa Fargen på de resulterende blomstene kan kontrolleres, bortsett fra den hvite fargen.


3- Hortensia er en flerårig plante.


4- Hortensiaplanter brukes som blomsterpotter innendørs, spesielt på blomstringstidspunktet, og plantene forblir blomstrende innendørs i lang tid.


Formering - hortensia:

Hortensiaplanter forplantes på flere måter:


Formering med stiklinger (vegetativ formering):

Stiklingene er tatt fra tuppene av grenene (terminal stiklinger), og de er omtrent 5-7 cm lange og har en gruppe blader på seg. Det er å foretrekke å plante stiklingene i et drivhus og de vannes med tåke ( tåke) eller i brett, forutsatt at brettene er dekket med avispapir.


Stiklingene tas i løpet av april eller mai, og rotsystemet dannes omtrent 21 dager etter planting av stiklinger. Deretter deles de i potter med diameter på 13-16 cm, forutsatt at individualiseringen skjer når rotlengden når 1 cm.


Formering med treaktige stiklinger:

Stiklinger tas fra harde, treaktige grener uten blader og ca 5 cm lange Hver stikling inneholder en node og tas i løpet av januar og februar Stiklinger dyrkes i forplantningsdammer, og de skilles når roten dannes, med en lengde. på ca 1 cm.


Det er å foretrekke å ta vedstikkingene fra mødrenes gårder, forutsatt at de er 5 cm lange og har én knute


Formering med bladstiklinger:

Stiklingen tas fra greinene slik at snittet blir 3 cm langt under knutepunktet og 1 cm langt rett over. Deretter skjæres stilken på langs i to halvdeler, forutsatt at hver halvdel inneholder et blad i sin aksillære knopp. plantes umiddelbart etter kutting, og en tredjedel av bladet kan skilles for å redusere transpirasjon


Slik dyrker du sinnet:

Stiklingen dyrkes i et miljø bestående av sand og husmose, og jorda må steriliseres før planting Ved dyrking i forplantningsdammer kan jorda varmes opp slik at jordtemperaturen er ca 18 grader celsius. også ønskelig å behandle stiklingene med en av vekstregulatorene for å aktivere rotsystemet ved å dyppe i hormonløsningen eller bruk av hormonet i form av et pulver, og blant disse hormonene er indolsmørsyre eller naftaleneddiksyre eller roton.


Kummene bør også dekkes med avispapir, glass eller plast i løpet av de første fem dagene av planting av stiklinger for å aktivere veksten av rotsystemet til stiklingene.


Hortensia planting og forplantningsdato:

Vanligvis tas stiklinger i løpet av januar til mai, men i kommersiell skala tas stiklinger i perioden april til mai, og etter individualisering vokser plantene om sommeren, og når høst- og vintersesongen kommer inn, planter går inn i dvale og blomstrer om våren.


Faktorer som påvirker hortensia-blomstringen:

Først: lyset.

Vanligvis er dannelsen av knopper hos hortensiaplanter ikke avhengig av lengden på dagen, men det ble funnet at veksten av blomsterknopper er rask og tidlig under forholdene på kortdagen.


Blomsterknoppene oppstår vanligvis i løpet av september måned når dagen er kort, men hvis plantene utsettes for forholdene på den lange dagen, så oppstår det en forlengelse i plantenes internoder, og dermed får vi høye planter.


For det andre: Den passende temperaturen for hortensiaplanter:

Den mest passende temperaturen for vekst av hortensia er 16 grader celsius om natten, og dagtemperaturen er gjennomsnittlig 6 grader celsius høyere, og siden de terminale knoppene vokser i høstsesongen, trenger plantene en lav temperatur i denne perioden .


Som ved en gradvis økning i temperaturen fra 18 ° C og en nedgang fra 13 ° C, reduseres veksthastigheten til blomsterknopper, og i begynnelsen av november har blomsterknopper blitt dannet, og derfor trenger hortensiaplanter en lav grad for at blomsterknopper skal modnes i en periode på 6 uker.


Den mest passende temperaturen er 10 grader Celsius, og det ble også funnet at temperaturen fra 4-7 er den mest passende temperaturen for modning av blomsterknopper, så de avkjølte drivhusene foretrekkes for vekst av hortensiaplanter i denne perioden.


  Hortensia frøplanter:

Etter suksessen med veksten av stiklingene, samles frøplantene og er som følger:


* Frøplantene settes i små potter med en diameter på 8 cm, og etter tre uker overføres de til større potter med en diameter på 14-16 cm.


* Det er mulig å skille direkte i dammene, med en avstand på 30 cm mellom plantene og hverandre.


Plantepleie av hortensia:



  Ved å fjerne den voksende toppen for å få flere grener og for å oppmuntre til vekst av sideknopper, og gjerde gjøres to ganger, den første gangen er i april og mai og den andre gangen er i juni og begynnelsen av juli, i tidlig planting, men i tilfelle av sene avlinger, gjerdes det i slutten av august og september.


Forholdet mellom næringsstoffer og blomsterfarge i hortensia:

Fjerning av voksende toppen etterlater to bladpar på grenen, og etter tamping kommer den ut av 5-7 grener, hvorav kun 2-3 grener velges, tatt i betraktning god gjødsling ved bruk av bladspray NPK 20-20-20 kl. en hastighet på 2 g per liter vann, forutsatt at papirkompostering gjøres nesten hver uke.


1- For å få blomster med en rød, rosa eller blå farge, tilsettes elementet aluminium, med tanke på at jorda er alkalisk, det vil si at jordens PH varierer fra 7-8.


2 - For å få enBlå blomster, jorda må være sur, det vil si at jordens pH er mellom 5-6.


Hortensia-plantedyrkingsproblemer




Lett problem - hortensia


Problemet med lys i hortensiaplanter er mangelen på blomsterknopper, og derfor dannes det ikke blomster. Grunnen til dette er at plantene er utsatt for svært lave temperaturer i begynnelsen av høstsesongen, og ekstrem varme på slutten. av sommersesongen.


Dessuten er gjødslingen ikke god, for eksempel økning i fosforelementet, nedgang i nitrogenelementet, eller mangel på kaliumelementet, eller jorden er ikke fruktbar og fattig, for eksempel fattige sandområder.


Hortensia blader brennende problem



Brenning av hortensiablader skjer som følge av at plantene utsettes for direkte sollys i lange perioder uten regelmessig vanning.Derfor må plantene i løpet av den lange dagen dekkes med svart duk for å kontrollere antall og intensiteten på belysningen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Slik steller du Schefflera | Planter, Grønn, Blader

Veiledning for pleie og dyrking av såpebærtre

Yucca Plantestell Utendørs Vinter og sommer Vanning Gjødsling.